Scroll to top
© 2018, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Share

Προεκλογική ομιλία Χαράλαμπου Αθανασίου στη Μυτιλήνη


admin - 5 Ιουλίου 2019 - 0 comments

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,

ΟΝΝΕΔίτες και          ΟΝΝΕΔίτισσες,

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σημερινή μεγάλη και ζεστή συγκέντρωση.

Σας ευχαριστώ όλους, παλαιότερους και νεότερους, για τους αγώνες που χρόνια δίνετε για την παράταξή μας, για το νησί μας, για την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να είστε εδώ σήμερα, κοντά μου.

Ευχαριστώ ειδικά τους διατελέσαντες Προέδρους της Νομαρχιακής Διοικούσης Επιτροπής κ.κ. Καραγεωργίου Ευστράτιο, Αλέξανδρο Κουτσαντώνη, Κυρατζή Ευστράτιο, Ευστράτιο Γώμο, Βογιατζή Παύλο, Σταύρο Ψαρόπουλο για τους αγώνες τους όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστώ εκ μέρους της παράταξής μας και του Προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν μπόρεσε να έλθει στο νησί μας και να είναι εδώ σήμερα λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που σε δύσκολες στιγμές, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας από το 2012 έως το 2014, όταν όλα κατέρρεαν γύρω μας και δίναμε αγώνα, πραγματικό αγώνα, παίρνοντας οδυνηρές αποφάσεις για να σώσουμε τη χώρα και να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, είσασταν κοντά μας και μας στηρίξατε στον αγώνα μας για την Πατρίδα.

Είσασταν εκεί.

Gallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slideGallery slide

 

Μου έρχεται στο νου…

Και θυμάμαι ένα απόσπασμα από τους Βίους Παράλληλους του Πλουτάρχου.

Όταν οι Καρχηδόνιοι επιτέθηκαν στις Συρακούσες; ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟ ΣΤΟΛΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ

Με στόχο να εκβαρβαρώσουν τη Σικελία (εξάντληση από πολέμους με Ρώμη).

Ο Κορίνθιος στρατηγός και πολιτικός Τιμολέων τους μάγεψε….. ΑΥΤΟΜΟΛΟΥΣΑΝ

ΠΑΙΔΙΑ – ΕΓΓΟΝΙΑ

Ταπεινωμένοι θα σκύβουν το κεφάλι,

Εσείς θα μπορείτε περήφανα να λέτε: «Ήμουν και εγώ εκεί».

Σας ευχαριστώ λοιπόν γιατί εσείς είσασταν εκεί στις δύσκολες ώρες μας.

Φίλες και φίλοι,

Σε τρεις μέρες η Κυβέρνηση της απάτης, των ιδεοληψιών, της σκληρής και αχρείαστης λιτότητας και του τυχοδιωκτισμού, τερματίζει τη θητεία της.

Φεύγουν αυτοί που αφού κορόιδεψαν το λαό με μια δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση, μας φέρανε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ΕΥΡΩ και την ΕΕ και τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φέρουν καινούρια μνημόνια, που δεν ήταν αναγκαία, ενώ δέσμευσαν τη χώρα μας για δεκάδες χρόνια ακόμα.

Αποχωρεί μια Κυβέρνηση που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση.

Μια Κυβέρνηση που μετέτρεψε τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και τις γειτονιές της Αθήνας σε άβατα και χώρους ανομίας.

Τερματίζουν την πορεία τους οριστικά αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτοί που ποτέ δεν αγάπησαν τον Παύλο Μελά.

Αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας.

Αυτοί που προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη, καταρρακώνοντας τους θεσμούς και υπονομεύοντας το πολίτευμά μας. Αυτοί που αδίστακτα κυνήγησαν τους  πολιτικούς τους αντιπάλους με κακότεχνες σκευωρίες τύπου NOVARTIS.

Φίλες και φίλοι

Τα τελευταία χρόνια εμείς οι Νεοδημοκράτες λοιδορηθήκαμε και υβριστήκαμε.

Όταν τους λέγαμε πως αυτά που λέγαν προεκλογικά δεν είναι ρεαλιστικά μάς λέγανε γερμανοτσολιάδες.

Όταν λέγαμε πως η συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα λάθος και σε αντίθεση με την εθνική μας θέση, που κανείς μέχρι τότε δεν είχε αμφισβητήσει, αποκάλεσαν εμάς και όποιον άλλο διαφωνούσε «φασίστες».

Όταν λέγαμε ότι η ανάπτυξη έρχεται με δουλειές για τα παιδιά μας και όχι με ψηφοθηρικά επιδόματα, μάς λέγανε ότι υπερασπιζόμασταν τα αφεντικά και τους λίγους.

Εμείς όμως δεν αλλάξαμε τις ιδέες μας, ούτε τους φοβηθήκαμε ποτέ. Και για αυτό παραμείναμε όρθιοι.

Και σήμερα, 4,5 χρόνια μετά τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού, είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι να κάνουμε αυτό που η Νέα Δημοκρατία ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους: (Παύση)

Με την εμπιστοσύνη του λάου θα σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα όρθια.

Και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Είμαστε η παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974.

Είμαστε η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την επιμονή του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή απέναντι στο κλίμα της εποχής.

Η παράταξη που με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ήδη από τα δεκαετία του ’80, στηλίτευσε το λαϊκισμό και την κουλτούρα της ισοπέδωσης, της οποίας γνήσιος επίγονος και κληρονόμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παράταξη που με τον Κώστα Καραμανλή υπερασπίστηκε τα εθνικά δίκαια και άνοιξε νέους δρόμους στη διπλωματία για τη χώρα μας.

Η παράταξη που με μπροστάρη τον Αντώνη Σαμαρά κράτησε τη χώρα όρθια το 2012, όταν όλα κατέρρεαν τριγύρω μας. Θυμίζω πως μόλις σε 2 ½ χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά:

 • Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ και σώσαμε τη χώρα από την κατάρρευση, ενώ γυρίσαμε τη βαθιά ύφεση σε ανάπτυξη.
 • Κάναμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει γίνει ποτέ.
 • Κάναμε τις περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει.
 • Καταλάβαμε τι πραγματικά χρειάζεται η κοινωνία και έτσι μόλις βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο προβήκαμε σε μειώσεις φόρων.

Γιατί, φίλες και φίλοι, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας.

Η παράταξη που ήξερε να προειδοποιεί για σφάλματα. Που ήξερε να πληρώνει για σφάλματα. Η παράταξη που ήξερε να διορθώνει σφάλματα.

Και για αυτό αντέξαμε. Γιατί αντέξαν οι ιδέες μας και οι διαχρονικές αξίες μας.

Γιατί ξέρουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προβαίνουμε σε πραγματική και ουσιώδη ανανέωση πιάνοντας το σφυγμό της εποχής . Αντίθετα, δεν ήμασταν ποτέ αυτοί που φωνάζαμε  πως πρεσβεύουμε δήθεν το νέο, ώστε να αποδειχθεί μετά ότι κουβαλάμε ό,τι πιο σάπιο και παλαιοκομματικό.

Για αυτό και σήμερα μπορούμε να στεκόμαστε με καθαρό βλέμμα πίσω από τον Κυριάκο

Μητσοτάκη και να λέμε πως είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε ξανά για τις αξίες μας.

Να παλέψουμε για την ασφάλεια των πολιτών, την οικογένεια, που είναι η βάση για την κοινωνική συνοχή, για την ισχυροποίηση των θεσμών, για την εθνική μας ταυτότητα, για την υπερηφάνεια και τη νοικοκυροσύνη. Με λίγα λόγια για τις  παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει πάντα η Νέα Δημοκρατία ως το κατεξοχήν κεντροδεξιό συντηρητικό κόμμα της χώρας.

Την ίδια στιγμή, όμως, μαχόμαστε  για τις σύγχρονες φιλελεύθερες αξίες που εμείς πριν δεκαετίες είχαμε εισάγει πρώτοι στο δημόσιο διάλογο: την Ανταγωνιστικότητα, την Προσωπική Ευθύνη, τη μάχη κατά του λαϊκισμού, τη Μεταρρύθμιση του Κράτους. Ένα κράτος που δεν είναι εχθρός του πολίτη, στέκεται αρωγός στις επιχειρήσεις και σέβεται μέχρι τελευταίας δεκάρας τους φόρους των πολιτών και το οποίο πρώτα νοικοκυρεύεται, πριν καν διανοηθεί να ζητήσει από τους πολίτες επιπλέον στερήσεις.

Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί ταυτόχρονα. Και είμαστε περήφανοι και για τα δύο.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ μάς κατηγορεί και κινδυνολογεί λέγοντας πως αυτά είναι τα μειονεκτήματά μας και από αυτά τάχα κινδυνεύει η πατρίδα μας.

Και εν έτη 2019 καταφεύγει στη μοναδική σανίδα σωτηρίας των απελπισμένων και των αφελών: επαναφέρει το φάντασμα της αντιδεξιάς .

Σε αυτούς απαντάμε: Ναι, είμαστε συντηρητικοί, αλλά εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί.

Και προσέξτε: Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες.

Συντηρητισμός είναι:

 • να έχεις πίστη στις διαχρονικές αξίες που διατηρούν τη συνοχή της κοινωνίας, όταν κάνει άλματα στο μέλλον.

Συντηρητισμός είναι να έχεις κριτική στάση απέναντι στις εξελίξεις και όχι άκριτα να υιοθετείς ιδέες και μοντέλα που στα λόγια ακούγονται καλά αλλά στην πράξη, όπου δοκιμάστηκαν, απέτυχαν με πάταγο.

Αντίθετα, οπισθοδρόμηση είναι όταν η χώρα που κυβερνάς είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ όταν την παρέλαβες.

Και τόση πολλή οπισθοδρόμηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόνο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  έφερε.

Αποχωρεί τώρα οα ΣΥΡΙΖΑ με την ουρά στα σκέλια, αφού η χώρα μας έχει οπισθοχωρήσει οικονομικά, κοινωνικά, θεσμικά και εθνικά. Η ραχοκοκαλιά της, η μεσαία τάξη, είναι συρρικνωμένη και χειμασμένη.

Αν δεν είναι αυτό οπισθοδρόμηση τι είναι;

Μας κατηγορούν γιατί είμαστε φιλελεύθεροι. Και τους λέμε:

Μα η Δύση, ο Δυτικός Πολιτισμός,  χτίστηκε πάνω στα φιλελεύθερα ιδανικά που βρίσκουν τις ανθρωποκεντρικές τους ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία αγκαλιάζουν όλους τους Έλληνες, πρεσβεύοντας πάνω από όλα την ισότητα των ευκαιριών για πρόοδο, ευημερία και προκοπή.

Γνωρίζουμε πως στον αγώνα μας κανείς δεν περισσεύει, πρώτα από όλους απλώνουμε το χέρι σε αυτούς που δεν μας στήριξαν. Γιατί αυτό μας επιβάλουν οι φιλελεύθερες αξίες.

Αντίθετα, εσείς είστε που υπερασπιστήκατε και υπερασπίζεστε τριτοκοσμικά, ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Μάο,  Κάστρο και Τσάβες. Εσείς οι Αριστεροί,  βρίσκετε δικαιολογίες και μισόλογα για τη βία όταν ασκείται απέναντι στους αντιπάλους σας και θέλετε τον πολίτη υποχείριο ενός κράτους που ελέγχεται πλήρως απ’ το κόμμα.

Όποιος δεν είναι μαζί σας, είναι εχθρός σας. Τους αντιπάλους σας «θέλετε να τους τελειώσετε», δικές τους λέξεις χρησιμοποιώ.

Φίλες και Φίλοι,

Ναι, είμαστε συντηρητικοί και φιλελεύθεροι. Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε σοσιαλιστές.

Αλλά σας ζητώ να σκεφτείτε όσα ανέφερα και να αποφασίσετε στις κάλπες.

Ποιοί είναι αυτοί που κατανοούν με ποιο τρόπο  πετυχαίνουν και καινοτομούν οι κορυφαίες δυτικές οικονομίες και ποιοί επιμένουν σε αποτυχημένα παρασιτικά μοντέλα.

Ποιοί είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται ότι χωρίς ισχυρούς θεσμούς, όπως ένα σύγχρονο Σύνταγμα, μία ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και μία Εθνική Παιδεία -που πρέπει να είναι και δημόσια αλλά και ιδιωτική-  μπορεί να πάει μπροστά μία χώρα;

Και ποιοί είναι αυτοί που θεωρούν πως όλοι οι θεσμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους;

Ποιοί επιθυμούν μεθοδική και στρατηγική προσέγγιση για επαναδιαπραγμάτευση των ισορροπιών και των δεσμεύσεων που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, όπως τα υψηλά πλεονάσματα, και ποιοί στα λόγια είναι μάγκες και επαναστάτες και στο τέλος αποδεικνύονται τα χαϊδεμένα παιδιά όλων όσων, πριν λίγο καιρό, υβρίζανε και τους λέγανε γκόου μπάκ κα Μέρκελ (go back κα Μέρκελ) και φονιάδες των λαών.

Ποιοί είναι αυτοί που επιθυμούν τις μεταρρυθμίσεις και ποιοί που απέδειξαν πως δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα;

Ποιοί είναι αυτοί που εύκολα κατηγορούν άλλους για ακροδεξιούς και οι ίδιοι συνεργάστηκαν με τους πιο ακραίους λαϊκιστές του Κοινοβουλίου;

Ποιοί είναι αυτοί που ξέρουν ότι κοσμοπολιτισμός και Ελληνισμός είναι έννοιες που βαδίζουν χέρι -χέρι και ποιοί είναι αυτοί που περιφρονούν τις βασικές εκφάνσεις της εθνικής μας ταυτότητας, εκτός αν αυτό εξυπηρετεί τις λαϊκίστικές τους μεθοδεύσεις;

Τέλος, ποιοί είναι αυτοί που έχουν πραγματικές, σταθερές αξίες και σύγχρονες ιδέες και ποιοί, αφού οχυρώθηκαν για δεκαετίες πίσω από ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε η γύμνια των ιδεών και των αξιών τους;

Προσέξτε: Δεν είχαν ποτέ οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντί μας και, όπως τόνισα και στο Συνέδριο του κόμματός μας, είναι λάθος να λέμε ότι έχασαν το ηθικό πλεονέκτημα, γιατί, απλούστατα, χάνεις κάτι που αποκτάς με το έργο σου, με το ήθος σου, με την πολιτεία σου.

Και διερωτώμαι:

Από πότε η Συριζαϊκή Αριστερά απέκτησε ηθικό πλεονέκτημα και δεν το ξέρουμε;

Τέρμα λοιπόν το παραμύθι. 

Μετά από όλα αυτά, σας καλώ όλους μαζί να αναρωτηθούμε.

Ποιοι είναι αυτοί που πρεσβεύουν την πραγματική πρόοδο και ποιοι την οπισθοδρόμηση;

Πέρα από τις ταμπέλες και τις προκαταλήψεις, που η κοινωνία μας πια έχει ξεπεράσει, αποδεικνύεται πως μόνο η συντηρητική και φιλελεύθερη Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,  μπορεί να είναι η Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μπορεί να κινητοποιήσει τις καλύτερες δυνάμεις, μπορεί να μας βγάλει τον καλύτερο εαυτό, μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και να αποτρέψει την περαιτέρω οπισθοδρόμηση.  (Παύση)

Ο λαός μας απέδειξε στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, πως κατανοεί ποιες είναι οι προκλήσεις της εποχής και ποιοι είναι οι μόνοι που διαθέτουν τα εχέγγυα να τις αντιμετωπίσουν.

Αλλά πρέπει φίλες και φίλοι να είμαστε προσεκτικοί.

Τίποτα δεν τελείωσε. Δεν πρέπει να πάμε στις κάλπες ούτε εφησυχασμένα ούτε αλαζονικά. Το εκλογικό σύστημα είναι πονηρό, οι ισορροπίες λεπτές και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, για λόγους ψηφοθηρικούς, δεν επιδεικνύουν τη δέουσα υπευθυνότητα.

Τα διλήμματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα:

ή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή ακυβερνησία και νέες εκλογές με απλή αναλογική που θα φέρει χαώδεις καταστάσεις.

ή νέα αρχή για την Ελλάδα και οριστικό τέλος στην περίοδο Τσίπρα ή περιπέτειες και αβεβαιότητα.

Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Πρέπει να το γνωρίζουμε και να αγωνιστούμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο εφησυχασμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για την πατρίδα μας. (Παύση)

Για τα νησιά μας, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, αυτά τα διλήμματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Όλοι γνωρίζουμε ότι χάθηκε κρίσιμος χρόνος.

Τα νησιά μας μαραζώνουν και απαξιώνονται. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και η κακή διαχείριση του μεταναστευτικού μετέτρεψαν τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών και διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό και τις αναπτυξιακές μας προοπτικές, ιδίως μέσω του τουρισμού. Καμία υπεύθυνη νησιωτική πολιτική δεν ασκήθηκε. Αντιθέτως, μας αφαιρέθηκαν δίκαιες κατακτήσεις δεκαετιών, όπως ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ. Τα παιδιά μας φεύγουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό για να μην μείνουν άνεργα ή επειδή δεν βρίσκουν δουλειές ανάλογες με τα προσόντα και την αξία τους και έτσι το μέλλον του τόπου μας υπονομεύεται.

Οι νησιώτες ξέρουν ποια παράταξη υπερασπίστηκε τα δίκαια τους και τα γεωγραφικά όρια της χώρας μας, και ποιοι μετέτρεψαν τα σύνορά μας σε ξέφραγο αμπέλι, κατασπαταλώντας πακτωλό ευρωπαϊκών χρημάτων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για να αποτύχουν, τελικά, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Τα προηγούμενα χρόνια δοκιμάστηκαν παρατάξεις και πολιτικοί. Πολλοί είπαν και λένε πως πρεσβεύουν το νέο και το διαφορετικό. Για άλλους  οι πράξεις τους, ως τώρα, το αντίθετο απέδειξαν, ενώ άλλοι επενδύουν σε σαθρά θεμέλια και, χωρίς αποδείξεις ικανότητας, ελπίζουν σε ψήφο συμπάθειας.

Όμως, οι νησιώτες ξέρουν πλέον ποιοι πολιτικοί απoδείξαμε πως ξέρουμε και μπορούμε. Ξέρουν ποιοι δοκιμαστήκαμε σε δύσκολα πόστα και τα καταφέραμε. Ποιοι βάλαμε και συνεχίζουμε να βάζουμε το μέλλον των νησιών μας πάνω από όλα.

Όλοι γνωρίζουμε καλά πλέον πως για τα νησιά μας πέρασε η εποχή των πειραματισμών.

Τα νησιά μας στις 7 Ιουλίου θα αναδείξουν μια άξια Κυβέρνηση και θα εξασφαλίσουν ισχυρή και στιβαρή εκπροσώπηση στα κέντρα των αποφάσεων, για να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό έργο μας.

Ξέρετε, πάντα με πλήγωνε το πόσο αβοήθητο είχε μείνει το πανέμορφο νησί μας, στον Τουρισμό, στις υποδομές και γενικά στην ανάπτυξη.

Έτσι, όταν παραιτήθηκα από το δικαστικό σώμα, τον Άρειο Πάγο, για να ασχοληθώ με την πολιτική, το πρώτο που είπα στον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ότι θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και τα νησιά μας (Λέσβο, Λήμνο, Αη-Στράτη) να γίνουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Και αυτό πέτυχα.

Στη Λέσβο, συγκεκριμένα, (193.800.000 ευρω)

 1. Χρηματοδοτήσαμε και άρχισε η κατασκευή της μεγάλης οδικής αρτηρίας Καλλονής – Σιγρίου, προϋπολογισμού 55 εκ. ευρω, την οποία ξεκινήσαμε το 2013. (ΑΚΤΩΡ)
 2. Λιμάνι Σιγρίου, απεμπλοκή από δικαστικές διενέξεις.
 3. Κατασκευή 2 νέων πτερύγων στο Βοστάνειο Νοσοκομείο και ριζική ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος, συνολικής δαπάνης 29,5 εκ. ευρω
 4. Εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης (Νταρλάς)
 5. Πύλη εισόδου SCHENGEN στην Πέτρα
 6. Διάσωση του Καστανιώνα Αγιάσου και άλλα πολλά επί μέρους έργα.

Το Εφετείο Βορείου Αιγαίου το ιδρύσαμε επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Αυτά που πρέπει να γίνουν.

 1. Μεταναστευτικό: Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Πυλώνες: 1) Φύλαξη συνόρων, 2) αποσυμφόρηση, 3) επιτάχυνση διαδικασιών εξέτασης, 4) κλειστό φυλασσόμενο ΚΥΤ

 1. ΦΠΑ: (Μειωμένοι συντελεστές, ΚΥΣΔΙΧ + ΤΡΟΙΚΑ + ΣΥΡΙΖΑ)
 2. Αγροτική οδοποιία
 3. Στήριξη και προώθηση αγροτικών προϊόντων μας (λαδιού, τυρί, κρασιού, ούζου κλπ)
 4. Φράγμα Τσικνιά και μικρότερο Πολιχνίτου (Άρδευση – Ύδρευση)
 5. Τρίτος δήμος στη νότια Λέσβο
 6. Πύλη εισόδου Πλωμάρι
 7. Κέντρο Υγείας Μανταμάδου

 

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Είμαστε σήμερα εδώ, πιο αισιόδοξοι από ποτέ, πιο ενωμένοι από ποτέ. Πιο έμπειροι από ποτέ, συσπειρωμένοι γύρω από τον Πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σας ζητώ, λοιπόν, να οπλιστείτε με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας.

Να θωρακιστείτε με την ενότητα που μας επιβάλλουν οι κρίσιμες ώρες για την πατρίδα και να δώσετε τη μάχη για την Ελλάδα και τα παιδιά της.

Γιατί η ήττα αυτής της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογικό και πολιτικό, αλλά και θέμα αξιακό.

Στις 7 Ιουλίου, λοιπόν, ενωμένοι αλλάζουμε τη μοίρα της χώρας.

Στις 7 Ιουλίου ξεχνάμε τυχόν πικρίες που μπορεί να δημιουργήθηκαν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις 7 Ιουλίου κοιτάμε μπροστά και βάζουμε τέλος στην κατηφόρα.

Στις 7 Ιουλίου αποκτούμε την Κυβέρνηση που μπορεί να φέρει τη χώρα εκεί που αξίζει.

Στις 7 Ιουλίου όλοι μαζί Γυρίζουμε Σελίδα.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ    –    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ

Related posts