Scroll to top
© 2018, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Share

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ”


admin - 28 Ιουλίου 2016 - 0 comments

Εδώ και μέρες βρίσκεται υπό κατάληψη, από ομάδα “αλληλέγγυων” στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, το ακίνητο όπου παλιά στεγαζόταν το Στρατιωτικό Πρατήριο Λέσβου, πλησίον των εγκαταστάσεων του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης.

Μέλη της «αποκαλούμενης» ΜΚΟ “No Borders”, εισήλθαν αυθαίρετα στο ακίνητο, συνιδιοκτησίας τραπέζης και άλλων ιδιωτών,

διαμόρφωσαν το χώρο κατά το δοκούν και εγκατέστησαν εντός του ακινήτου δομή για τους πρόσφυγες – μετανάστες, παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούσαν να εκμισθώσουν τους χώρους του ακινήτου και είχαν αρνηθεί σχετικό αίτημά τους, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι εντελώς ακατάλληλο για φιλοξενία ανθρώπων ή στέγαση οποιασδήποτε δραστηριότητας, αφού πρόκειται για χώρο χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, παροχή νερού και ρεύματος.

Χθες, οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υποβάλλοντας αγωγή έξωσης για καταπάτηση της περιουσίας τους. Ήδη έχει δοθεί εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης να διενεργήσει προκαταρτική έρευνα και να εφαρμόσει τα δέοντα.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά την κατάληψη της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ από μέλη του διεθνούς κινήματος «No Border Camp», με αίτημά τους «να καταργηθούν τα σύνορα», προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές εντός του Πανεπιστημίου, με την Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην καταστροφή και τους πολίτες για άλλη μια φορά να κινδυνεύουν να πληρώσουν τα βάρη.

Και η λίστα δεν σταματά εδώ….

Δυστυχώς, το θέμα των αυθαίρετων καταλήψεων ακινήτων δεν αφορά μόνο την διοίκηση της τράπεζας ή το Δημόσιο. Αντιθέτως, αφορά τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που κινδυνεύει, όχι μόνο να σηκώσει στις πλάτες του την καταστροφή, αλλά και να δει την περιουσία του, που με κόπο απέκτησε, που συνεχώς αποπληρώνει φόρους και ΕΝΦΙΑ για αυτή, να καταπατείται και να τίθεται σε κίνδυνο, απλά και μόνο διότι η κυβέρνηση, όχι ότι δεν μπορεί, αλλά πραγματικά δεν θέλει να στραφεί ενάντια στους «αλληλέγγυους» οι οποίοι ανέκαθεν υπήρξαν συμπαραστάτες τους, τόσο τις δράσεις τους όσο και στις ιδέες τους.

Το πολύπαθο νησί μας δεν αντέχει άλλο. Η μείωση του τουρισμού, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα μέτρα της Κυβέρνησης, η οποία κατέλυσε κάθε έννοια της νησιωτικότητας, έχει πλέον οδηγήσει την τοπική μας οικονομία και τους κατοίκους του νησιού μας στον μαρασμό. Πότε θα το καταλάβουν αυτό οι Κυβερνώντες; Χρειάζονται και οι Λέσβιοι την «αλληλεγγύη» τους.

Όσο όμως και αν διαμαρτυρόμαστε, ουδείς λόγος γίνεται για κανένα μέτρο διαχείρισης της κρίσης στη Λέσβο, πόσο μάλλον για μέτρα ανακούφισης των κατοίκων του νησιού μας. Άλλωστε, διαφαίνεται ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης δεν είναι οι άνθρωποι που ζουν και υποφέρουν στην πολύπαθη πατρίδα μας, προεξεχόντων των νησιωτών που βάλλονται πανταχόθεν, αλλά μόνο η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η συνταγματική αναθεώρηση…..

Πότε επιτέλους θα αποφασίσουν οι κυβερνώντες να γίνουν “αλληλέγγυοι στη Λέσβο” – “αλληλέγγυοι στους πολίτες της χώρας μας”;

Related posts