Στις 21 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Νομού Λέσβου κ. Χ. Αθανασίου. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Νίκος Γιαννάκας και ο Φώτης Κουλουμαριέτος.
Συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τα άμεσα προβλήματα του κλάδου λόγω των υγειονομικών μέτρων και των συνεχόμενων αυξήσεων.
Επίσης αναλύθηκαν θέματα για το πως θα μπορέσει να στηριχθεί και αναπτυχθεί ο κλάδος της εστίασης μέσω προγραμμάτων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ύστερα από μία συνεχόμενη 12ετή ζημία (οικονομική κρίση, μεταναστευτικό, κορονοϊός).
Οι παραβρισκόμενοι δεσμεύθηκαν για νεότερη συνάντηση σύντομα και ο κ. Αθανασίου ότι θα τα μελετήσει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό.