Scroll to top
© 2018, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Share

Στη Λήμνο με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη


admin - 26 Φεβρουαρίου 2018 - 0 comments

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέα Δημοκρατίας και βουλευτή Νομού Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Οι δύο βουλευτές πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με τους κ.κ. Δήμαρχο και Έπαρχο Λήμνου, καθώς και με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς, ως και, επίσης, με παραγωγικούς φορείς του νησιού. Επισκέφθηκαν την 88η Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου. Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν και δύο σύγχρονες παραγωγικές μονάδες, και συγκεκριμένα ένα ιδιωτικό οινοποιείο και ένα ιδιωτικό τυροκομείο.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, την οποία συντόνιζαν ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λήμνου κ. Ευάγγελος Χριστοφιδέλλης και η πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Λήμνου κ. Μαρία Ρούσσου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και μετά το χαιρετισμό των προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο. Λήμνου, το λόγο πήρε ο βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στο έργο του Γραμματέα της ΝΔ κ. Αυγενάκη , τονίζοντας τις άοκνες προσπάθειες και τις ιδέες που εφαρμόζει ώστε να οργανώσει και να θέσει σε νέα βάση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κάτω βέβαια από την καθοδήγηση του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, όταν αργότερα θα είμαστε Κυβέρνηση.

Ο βουλευτής προέβη στις ακόλουθες επισημάνσεις:

  1. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει ενωμένη, κάτω από την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφοσιωμένη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, και έτοιμη για να αντιμετωπίσει έναν πολιτικό αντίπαλο που μεταχειρίζεται ανήθικους τρόπους και πετάει λάσπη προκειμένου  να εφαρμόσει τις πολιτικές του.
  2. Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι αδιαπραγμάτευτο για τη Νέα Δημοκρατία.
  3. Οι αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και οι εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων Αξιωματούχων είναι προς εσωτερική εκμετάλλευση, καθώς η Τουρκία νιώθει επαπειλούμενη μπροστά στη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους. Παρά ταύτα είμαστε σε επιφυλακή και βασιζόμαστε στο αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης λόγω του αξιόμαχου του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
  4. Το σκάνδαλο Novartis έχει ως σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός όπως η οικονομική εξαθλίωση, οι πλειστηριασμοί, η εξωτερική πολιτική, οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων κ.α.. Η Νέα Δημοκρατία όμως κατάφερε να αποδομήσει όλον αυτό τον κρυφό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και να αποκαλύψει τη σκευωρία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ο οποίος ανέπτυξε τους τρεις άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και σχολίασε τα θέματα επικαιρότητας.

Ιδιαίτερα τόνισε:

«Οι τρεις άξονες του σχεδίου μας είναι:

  1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία σοβαρή και υπεύθυνη Κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.
  2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό.  Για εμάς, το δημόσιο και το Κομματικό συμφέρον δεν ταυτίζονται, είναι δύο ξεχωριστές έννοιες.
  3. Οι πολιτικές μας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μια κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Είναι ένα άθροισμα ατόμων».

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διαμαντίδης», άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενθουσιασμό την τοποθέτηση του Γραμματέα κ. Αυγενάκη, ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Οι δύο βουλευτές φανερά ικανοποιημένοι αναχώρησαν την επομένη για την Αθήνα.

«Ευχαριστούμε τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας για την όμορφη φιλοξενία. Συγχαρητήρια στην ΝΟΔΕ Λήμνου για την άψογη διοργάνωση. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία έστειλε ένα μήνυμα ενότητας και δύναμης από την ακριτική Λήμνο», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Related posts